"De yogales is voor mij echt een bewust rustmoment in de week"

"Dat is ook vooral te danken aan de wijze waarop de les gegeven wordt. Totaal geen prestatiedruk, het gaat om het aanwezig zijn, niet om een bepaalde houding perfect uit te voeren. Naast het yoga gedeelte is de groep ondertussen heel vertrouwd met elkaar en wordt er soms lief en leed gedeeld, dat maakt het nog meer ontspannen dan in andere yogagroepen. De ware aard komt gemakkelijker naar boven, mensen durven zich te laten zien. Juist door de zachtheid en geduld waarmee jij ons tegemoet treedt ontstaat er extra vertrouwen, een thuisgevoel. Zo kun je echt aanwezig zijn en wordt er diepgang gecreëerd, in ieder geval bij mij."
Ronald, ecoloog

"Sinds 2004 ga ik wekelijks met veel plezier naar de yogalessen van Jacqueline. De lessen zijn een ideaal moment om bewust te "Zijn" en de integratie van lichaam en geest te voelen. En daar pluk ik de rest van de week de vruchten van. Jacqueline is een inspirerende lerares. Jarenlange ervaring combineert ze met liefde voor yogabeoefening.” Joris

"Ik heb de yogalessen ervaren als steun tijdens ziekte"

"Direct via de lessen en indirect via visualisatie. Toen ik ziek was, heb ik heel veel gehad aan de yoga. Toen ik in de voor-OK lag, wachtend op mijn operatie, werd ik heel rustig toen ik de juiste ademhaling toepaste. Al een paar dagen na de operatie lag ik op de yogamat in de les, met 2 drains en deed al visualiserend mee aan de les. Ik weet dat ik ook heel veel aan de lessen had tijdens de chemotherapie. Ik keek er ieder keer naar uit."
Anoniem

"De voorpret begint voor mij al op dinsdagavond"

“Als moeder van drie kinderen, met een drukke baan en een lichtelijk perfectionisme, ervaar ik de yogales als een bijna onontbeerlijk moment van opladen. Essentieel voor mij is de houding en benadering van Jacqueline: respectvol, gastvrij, kalm.  De voorpret begint voor mij al op dinsdagavond, wetende: morgenochtend is er weer yoga! Met mijn hoofd vol van de afgelopen week, stap ik op woensdagochtend de trap op naar de yogaruimte en merk dat ik bij elke tree al iets kwijtraak van de zwaarte van gedachten. Door de toon en de benadering van Jacqueline vind ik het in de les heel makkelijk om te komen tot ontspanning, loslaten, kalmte en aandacht. En ook in mijn werk lukt het me steeds vaker om diezelfde kalmte toe te passen. Meestal tot dinsdagmiddag, maar gelukkig: morgenochtend is er weer yoga!” Voor mij betekenen de lessen yoga:
Al tien jaar lang met veel plezier
Iedere week opnieuw een uurtje voor mezelf
Afschakelen, aandacht, kalmte
Opladen voor de rest van de week
In een prettige sfeer
Met het gevoel zeer welkom te zijn
Saskia, Dramadocente Voortgezet Onderwijs

"Yoga is sinds 16 jaar een onlosmakelijk deel van mijn leven"

"De lessen van Jacqueline zijn voor mij een moment van een volledig bewust terugkomen bij mijzelf; Een meditatief moment, waarin ik d.m.v. verschillende houdingen, bewust bezig zijn met mijn ademhaling en visualisatie, uiteindelijk tot een diepe ontspanning kom en volledige innerlijke rust ervaar! Yoga is voor mij destijds het begin van een proces van spiritueel bewustzijn geweest en geeft mij tot op heden kracht, rust en de ruimte voor onderzoek tot zelfinzicht. Het leren omgaan en accepteren van mijn eigen grenzen, om maar een voorbeeld te noemen. Het dagelijks toepassen in de praktijk; op elk moment wanneer ik er behoefte aan heb, heeft mijn leven verrijkt! In mijn werk als verpleegkundige op een cardiochirurgische afdeling en in de omgang met autistische kinderen in het speciaal onderwijs, kan ik ook gebruik maken van ademhalings-en ontspanningsoefeningen om patienten of kinderen weer wat gerust te stellen. Yoga hoort gewoon bij mij!"
Engeline

"Ik vind de yogalessen buitengewoon professioneel, goed voorbereid en nooit hetzelfde."

"Het leert me positief te zijn, mijn eigen grenzen te leren opzoeken en herkennen. stil te staan, in het nu te zijn, te accepteren/aanvaarden wat is. Te geloven in het dynamische van het leven. Veel van wat ik al weet, wordt bevestigd. Daar kan ik in het yoga uur bij stilstaan en ook voelen. Kortom een aanrader voor iedereen."
Ine, coördinator van een ontmoetingscentrum

"Professionele en kundige lessen. "

"Zorgvuldig en aandachtig opgebouwd, met thema's, lijnen, structuren en lichtgevende sfeer. Rust uitgaande van toon, timbre en tempo van de stem. Zeer persoonlijk, gevarieerd en creatief: iedere les een nieuwe ontdekking, onderliggende filosofie/denkwijze.
Bewustwording van spanning in hoofd en lichaam en daarin ruimte en rust toelaten. Aandacht voor de oneindige mogelijkheden van de ademhaling, het belang van de pauze. Herkennen van thema's en basisprincipes in allerlei aspecten van het leven."
Doretta, ex verpleegkundige/ex lerares Engels