Jacqueline Mertens

"Muziek en yoga…. twee persoonlijke passies die ik beiden met veel enthousiasme en langjarige ervaring doorgeef.
Met muziek kwam ik eigenlijk al vanaf mijn geboorte in contact, via de pianoklanken van mijn vader, uitvoerend concertpianist, kamermusicus en alom gerespecteerd pianoleraar. Bij hem begon ik al jong met pianolessen. Vanaf mijn 16de jaar ontdekte ik de yoga. Dat liep in eerste instantie via mijn moeder, die een van de eerste bevlogen yogapioniers in Z-Limburg was, bij wie ik mijn eerste lessen volgde tot ver in mijn studententijd. Muziek en yoga werden dus met de paplepel erin gegoten.


Ik sloot mijn studie aan het Conservatorium van Maastricht af met diploma's als Docerend en Uitvoerend Musicus Piano. Terwijl ik al vele jaren pianolessen gaf, bleef de yoga-filosofie en -praktijk mij zodanig boeien dat ik later besloot om ook daar een opleiding in te gaan volgen. Sinds 1999 combineer ik piano- en yogalessen (en daarnaast actief musiceren/concerteren als pianoduo 4handenaandepiano) met onverminderd plezier. Klik hier voor meer informatie.


Zowel yoga als muziek bieden mij een verdieping en verrijking van mijn persoonlijke leven. Beiden worden ervaren vanuit een beleving die mij naar meer innerlijke rust kan leiden in een wereld vol onrust en onzekerheden. Vanuit deze doorleefde ervaring lesgeven geeft mij plezier en voldoening in mijn dagelijks leven. Ik ervaar het als dankbaar werk om hierin een doorgeefluik te zijn naar mensen die eveneens zoeken naar innerlijke rust en levensruimte, naar middelen om zowel de spieren en gewrichten als de geest soepel te maken en te houden. Daarnaast kan er ook een groeiend inzicht ontstaan in de spanningen die we allemaal kennen, en waar we door oefening op een betere manier mee kunnen leren omgaan in ons dagdagelijkse leven."