Wat is Yoga?

De uitgangspunten van de yogalessen zijn verbinding, bewustwording en eenheid. Centraal in elke yogales staat het in aandacht en harmonie werken aan de verbinding tussen lichaam, adem en geest.

Yoga helpt je om tot een juiste balans te komen tussen inspanning en ontspanning, tussen activiteit en rust.

Veel mensen zijn op zoek naar een vorm van ontspanning om beter om te kunnen gaan met de stress en verplichtingen van het dagelijks leven. Yoga bij Jacqueline betekent persoonlijke aandacht en het kunnen uiten van je individualiteit.

"Ik gebruik spieren die ik anders niet veel aanspreek. Al 6 jaar heb ik yogales van Jacqueline en is er een enorme variatie. Soms kan ik door lichamelijke beperkingen niet elke oefening meedoen, toch vinden we samen een manier om de houdingen aan te passen. Na de les voel ik me heel goed en kom ik energiek en ontspannen thuis."

Tamar, NT2 docente

Yoga is een ontdekkingstocht

Yoga is een bewustwordingsproces. Je leert jezelf in de yogalessen steeds beter kennen, waarderen en ontspannen. Yogalessen bieden de gelegenheid om op een respectvolle manier de grenzen en blokkades in je lichaam te verkennen en daar ontspannen aan te werken.

Yoga is bewust ademen. Ademhaling is de basis van ons leven, de essentie van álle leven. Bewust ademen schept ruimte. Ruimte ervaren betekent geen haast hebben.

Ademen in een gevoel van geen haast hebben betekent in volledige en liefdevolle aandacht met alles omgaan, zowel van binnen als van buiten. Tijdens yoga bestaat het begrip tijd even niet in wat je doet, dan blijft er enkel rust en ontspanning over. Als je aandacht bij de ademhaling is dan blijft er niets anders over dan volle aanwezigheid in het hier en nu.

"Jacqueline haar stem beweegt mijn lichaam tot afwisselen tussen rust en spanning en helpt mijn geest de drukte van de dag los te laten. Gedurende de week herinnert die stem mij eraan, dat bij het doen van alledaagse dingen, de boog niet altijd gespannen hoeft te zijn."

Yuri, jurist